• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Mr. Green

Te mooi om waar te zijn of......

Recommended Posts

Mede Growers, wat ik nu weer tegen kwam op het W.W.W. je houd het niet voor mogelijk, maar is het

waar...kan het... of is het een broodje aap verhaal.

 

Het klinkt heel aannemelijk, dus......ik voel hier een discussie over plaatsvinden. 😁

 

Nieuw! Bevrucht je vrouwtjes met gefeminiseerd stuifmeel

 

Dat er nog nooit eerder iemand op het idee is gekomen om gefeminiseerd stuifmeel te verkopen, is ons een raadsel. Het idee ligt namelijk voor de hand, en de eerste ‘stuifmeelbank’ voor wietplanten is dan ook een feit. Holy Seeds Bank levert gefeminiseerd stuifmeel om zelf je eigen kruisingen mee te maken. 

Gefeminiseerde wietzaden komen voort uit gefeminiseerd stuifmeel. Het is dus eigenlijk niet het zaadje dat gefeminiseerd is, maar het stuifmeel. Het ligt dan ook voor de hand om een handeltje in stuifmeel te beginnen maar gek genoeg is er nu pas iemand in dat ‘gat in de markt’ gesprongen. Holy Seeds Bank is de eerste stuifmeelbank voor wietplanten.

 

De zadenwereld op zijn kop?

Over het stuifmeel van Holy Seeds Bank wordt door mensen als Marc Emery gezegd dat het de zadenwereld volledig op zijn kop gaat zetten. Waarom? Nou, simpelweg omdat het dankzij gefeminiseerd stuifmeel mogelijk wordt om voor een fractie van de prijs, enorme hoeveelheden gefeminiseerde wietzaden te maken. Bestuif iedere kweekronde één of twee toppen, en je hoeft nooit meer wietzaad te kopen!

Of iedereen voortaan zelf gefeminiseerde wietzaden zal maken, blijft nog even een vraag. De oprichters van de Holy Seeds Bank dromen er in ieder geval wel van, en hun product zou het verschil kunnen maken. Juist in de wereld van cannabis, waar zoveel mensen al gewend zijn om hun eigen product te kweken, heeft het zin om veredeld stuifmeel te verhandelen. Wietzaden kosten tussen de €3,- en pak ‘m beet €10,- euro en voor nog geen €60,- euro heb je genoeg stuifmeel voor honderden, zo niet duizenden gefeminiseerde wietzaden. 

Iedereen zijn eigen wietsoort

Maar buiten het feit dat een potje gefeminiseerd stuifmeel goed is voor enorme hoeveelheden wietzaad, biedt het natuurlijk ook mogelijkheden voor de diversiteit van cannabis. Het stuifmeel komt namelijk van veredelde vaderplanten. En je hoeft het slechts op een wiettop te kwasten om je eigen gefeminiseerde wietzaden te maken, dus iedereen kan ermee overweg. Stel je eens voor hoeveel groter de kans wordt op een nieuwe Haze, Skunk of Kush als iedereen zijn eigen kruisingen gaat maken?

Gefeminiseerd stuifmeel gebruiken

Het gefeminiseerde stuifmeel van Holy Seeds Bank wordt gemaakt door een vrouwelijke wietplant te dwingen om stuifmeel te produceren. Omdat dit stuifmeel alleen X-chromosomen heeft, zal het alleen vrouwelijke zaden voortbrengen. In de productieruimtes van ’s werelds eerste stuifmeelbank staat een voortdurende oogst van stuifmeel garant voor een product dat altijd vers is.

Pollen kun je minder lang bewaren dan wietzaden. In de koelkast blijven ze zo’n drie maanden goed en in de vriezer ongeveer een jaar. Maar het belangrijkste is misschien nog wel dat je het stuifmeel droog houdt, dus bewaar ze altijd in de originele verpakking tot je ze gebruikt Wanneer de wietplant die je wil bestuiven zo’n drie tot vier weken in bloei staat, neem je het flesje met stuifmeel en veeg je de pollen met een kwastje op de vrouwelijke bloemtoppen die je wil bevruchten. Alleen de toppen die je behandelt produceren zaden, dus de rest van je wiet blijft gewoon ‘sinsemilla’. Drie tot vijf weken na het bestuiven, zijn de gefeminiseerde wietzaden klaar. Laat de wiet drogen zoals je gewend bent, oogst de zaden.

Maak je eigen kruising

Makkelijker dan dit wordt het niet om zelf een eigen kruising te maken met gestabiliseerd en gefeminiseerd stuifmeel. Op dit moment levert Holy Seeds Bank in Nederland stuifmeel via Apollyon.nl, waar je tijdelijk ook nog eens 20% korting krijgt. Voor een potje betaal je daardoor nu niet €79,95 maar slechts €59,96 euro.

Er zijn zeven verschillende soorten gefeminiseerd stuifmeel waaronder GelatoCheese en Cake. Er is ook Tropical Skunk stuifmeel maar die is niet gefeminiseerd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb er persoonlijk zo men bedenkingen bij!

Net als met zaad heb je geen flauw idee van welk soort man je nu stuifmeel in je flesje hebt, niet elke man is geschikt om verder mee te gaan.

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met andere woorden, wat er op het flesje staat hoeft er niet in te zitten? Lijkt me dat daar wel goed opgelet of mee omgegaan wordt, wat  betreft niet elke man is beschikt om mee verder te gaan, zouden zei dat dan ook niet weten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga ervanuit dat ze dat zeker wel zullen weten. Net zoals zaden makers weten dat herma's herma zaadjes maken en toch is het schering en inslag. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zegt misschien eerder iets over het zaad bedrijf, dat wil niet zeggen dat je daar geen gelijk in kan hebben.🤔

Ik ga er vanuit dat zaadbedrijven graag hun klanten willen behouden.😉

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Test@ment said:

Heb er persoonlijk zo men bedenkingen bij!

Net als met zaad heb je geen flauw idee van welk soort man je nu stuifmeel in je flesje hebt, niet elke man is geschikt om verder mee te gaan.

 

vrouwelijk stuifmeel natuurlijk , anders krijg je geen fem zaden , het is het proberen waard , ik zal 

het eens een keer doen .

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hou mij op de hoogte dan wiet61, ben er wel benieuwd naar, hoef ik het zelf even niet te

testen nu, is toch best prijzig.😁👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now