• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Boerenveld

Hollands Hoop Seizoen I

Recommended Posts

Dag mede hobbyisten, 

 

 

Ik zal in dit topic zo nu en dan wat laten zien van mijn eerste kweekjaar. Vorig jaar mooi goedkoop autoflower zaad kunnen inslaan, door een foutje van de zadenhandelaar denk ik...had namelijk een 1+1 gratis aanbieding te pakken met hierbij een black monday 40% korting als ik het me goed herinner. 

 

Anyway, zaad is inmiddels jaartje ouder en zal me het meest bezig houden deze soortjes te gaan groeien. Ik heb voornamelijk:

 

Auto Critical Orange Punch 

Auto Colorado Cookies

 

Allebei feminized, ik heb wat rondgeneusd op growdiaries en wat wel opvalt is dat de Orange Punch meer sativa is met vrij veel opbrengst en de colorado cookies zwaar indica met een veel lagere opbrengst en ook ander type wiet. Ben benieuwd en heb er zin in. Het plan is zowel wel wat in de tuin te kweken en ook op een guerrilla plekje.

 

 

 

 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, boswandeling said:

Ik volg alvast! Wel nog even geduld hebben he! 

lastig, kon niet meer wachten en wou weten of dat zaad nog wel ontkiemde dus heb 2 maart 1e buiten in de tuin onder afdak neergezet in grotere potten, vandaag nog 2 erbij, ze hebben het wel wat moeilijk met de omslag van voorgroei in een warm kastje 20 uur/ per dag licht naar dit weer. maar zullen het vast wel overleven. Over een aantal weekjes de rest, want ontkiemt nog prima.

 

Guerilla plek ga ik snel weer heen, boel even voorbereiden, e.e.a. is er al. Plan is om voor te groeien op de spot mid april, dan staat het maar mooi klaar alvast. Ik las dat autoflowers het iets langer uithouden buiten, 12 tot 15 week gaf men aan in een blogje, dan pakken ze lekker veel licht mee mei-juni-deel juli. Heb nog wat latere bloeiers van zaad van vorig jaar als back up.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

tja.... je zoekt de grenzen wel op....maar als je niks probeert dan weet je niks.....mja ik snap de kriebels..:lol:....de meesten wachten op minimaal 15 graden grond temperatuur.....en wat langere dag lengtes en dus ook nog hogere zon.....licht=gewicht

 

 

szklarnia%252Bogrodowa_3.jpg&f=1&nofb=1

in zoiets loopt de temperatuur behoorlijk op in voorjaar....en houd warmte vast in de donkere uren.....dat geeft de tuinierders een vroege start...

 

sommige zetten er zelfs  regentonnen in....niet voor het water...maar als warmte buffer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja zo is het ook. Ik wil dan ook dat het meest tegen mid summar in bloei staat, dus ik dacht mid april tot begin mei voorgroei. Dan nog wat weekjes groeien en dat dan in juni de bloei echt begint. Water geven is nog wel een dingetje, maar heb daar al een idee voor t.z.t. , water uit een sloot halen en met emmers zeulen, zal hoe dan ook hard werken zijn. Nog even geduld....

 

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

idd ..21 juni staat de zon het hoogst en ook zon beetje de langste dag lengte......dus als je auto er bv 12 weken over doet....dan zou je 6 weken voor en 6 na deze datum moeten doen kwa optium........of 5 weken voor  en 7 na....

 

gallery_10622_11598_98541.jpg

 

je zit nu op 7 maart...op een zonnebaan tussen H en i.....een graad of 35....max

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Handig tabelletje. 

 

Oke, meteen een harde les, moet goed op hekjes rond de plantjes denken....de vogels hebben de boel eruit gerukt en dat nog wel in de tuin. Waren er gelukkig maar 3. Ik ga nu een paar voorgroeien dan kunnen die begin April eruit met hekwerkje eromheen.

 

Verder ben ik bezig nog een plekje in de bush te maken voor een aantal autoflowertjes, mooi plekje wel aan een slootje. Grond vertrouw ik niet, dus hier zelf wat grond heengebracht. Die gaan wat later naar buiten. Nog niet veel te zien dus wordt vervolgd.

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah Voske, zeer goede tip, dit kan me wel eens een hoop gezeul met hekjes of gaas schelen. En dIt brengt me op een mooi idee, heb namelijk nog wat buiswerk liggen van zo''n cheap ass kas waar je net niks mee kan. Is even kijken of ik dit idee dit jaar ergens kan uitproberen. 

 

Voor thuis in de tuin eergister wat zaden Orange Punch in het water gelegd, gaan vandaag de grond in om voor te groeien voor een weekje of langer.  Zal is een foto''tje droppen als ze in hun laatste pot gaan.

 

Verder her er en der wat voorbereidingen aan het treffen,  een plek die op t oog had moeten de bladeren nog wat groener worden en zijn ze helaas wat wezen kappen, hier nog even geduld dus. Dit biedt op de langere termijn wel wat mooie mogelijkheden, kan nu een tacktische plek gaan inrichten hier.  ik had gehoopt dat de bossen al wat groener waren maar we gaan lekker door, vanavond dan maar in t schemer. Zodra ik een plek goed heb voorbereid zal ik eens een foto''tje droppen en kunnen jullie hopelijk nog wat goede opmerkingen geven. 

 

Tot snel, groet 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

als dr bv wilgen groeien op je plekje hoef je alleen een snoeischaar mee te nemen en wat tie-rips........hoe minder zooi hoe beter.....want je moet weer opdoeken ook....

de dekking gaat nu hard komen....de komende weken....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By Weet Ikveel
   Goedemiddag allemaal,
    
   Ik ben nieuw hier, dus wel zo netjes (en volgens de regels) om mijzelf en mijn 4 dames even voor te stellen. Ik ben hier om te leren en resultaten te delen. Ik las al regelmatig wat info en verslagen hier, dus dacht ik meld me maar aan. Ik ben zo'n 13 jaar geleden gestopt met roken, maar ik mis het ergens wel. Goede manier om mijn chaotische hoofd in toom te houden. Aantal maanden geleden weer eens geprobeerd en het was allemaal veels te sterk en ik heb het idee dat er veelal rotzooi in zit. Ik ben me sindsdien wat gaan verdiepen in hobbymatige zelfvoorziening (biologisch waar mogelijk). Resultaat is dat ik nu voor de eerste keer buiten 4 dames heb staan, 2x Auto Duck (autoflower van Dutch Passion) en 2x Frisian Duck (fotoperiodiek van Dutch Passion). 
   Inmiddels zitten de dames en ik voor 3 van hen op dag 71 vanaf het moment van zaaien en voor 1 auto op dag 62. 
    
   De auto's staan in 7,5 lt Plagron Royalmix en de fotoperiodieke in 18 lt Plagron Royalmix. Beide hebben biologische voedingskorrels gekregen voor 12 weken. Aan de auto's voeg ik momenteel conform voorschriften Plagron GreenSensation toe en waar nodig heb ik voor de fotoperiodieke dames groei- en bloeispullen staan van Plagron Alga (bio lijn). 
   1x per week spuit ik de dames preventief in met CannaCure en gaat er Garlic Bug Control in het water. PH doe ik niets mee aangezien de Royalmix dit zelf moet regelen.
    
   Recent een plaag(je) gehad waarvan ik denk dat het trips waren, de Garlic en CannaCure hebben toen hen werk netjes gedaan lijkt het. Verdere schade voorkomen door actief te behandelen. Nu dus alleen nog preventief 1x per week.
    
   Ik doe verder niet aan dingen als LST of dieven enzo, i keep it simple en laat de natuur haar gang gaan. Wellicht verander ik ooit nog eens van gedachte door goede adviezen :-) 
    
   Ik zal hier onder een foto plaatsen en later in een ander topic zo nu en dan wat foto's plaatsen en voor hen die het leuk vinden wat tekst erbij zetten. (Mogelijk stel ik af en toe een vraag aangezien het allemaal nieuw is voor me).
    
   Nou, dat was de intro wel. Tot in andere topics!ukkie :-) auto 2, vorige week was ze 32 cm.Auto 2, vorige week 45 cm.Rechts Frisian 1, vorige week 85 cm. Links Frisian 2, vorige week 63 cm. 
  • By bianca78
   Hallo allemaal,  mijn   naam is bianca , ben 40 jaar en rook al bijna 20 jaar dagelijks.  Vorig jaar eigenlijk pas begonnen met mijn eerste buitenkweekje. Waarom ik daar nooit eerder mee begonnen ben is ook voor mij een raadsel 🙈 Ging best veel mis , maar uiteindelijk toch het hele jaar van kunnen roken,  ik  had toen van 10  planten in totaal 800 gram afgehaald , en nee dit waren geen autoflowers maar gewone fotoperiode planten die ik niet had verduisterd, dus veel te laat klaar. Nou Ja dit jaar nieuwe poging 🤗. Ik heb nu gekozen voor een aantal autoflowers, deze staan in 20 liter bakken, dan wat xxl autoflowers in 45 liter bakken (Deze staan nu een maand) . En tot slot 4 X MAF snelbloeiers waarvan 3 in 65 liter gaan en 1 in de volle grond , deze zijn 1 juni ontkiemd en  moeten nog overgepot worden,  wel verdeeld over 2 tuinen 😉. Alvast 1 vraagje , het blad van 1 autoflower is geel op sommige plekken , Wat zou dit kunnen zijn? Bedankt alvast!


  • By ministervanwietzaken
   Hier zal ik mijn kweekverslag doen van dit jaar ! 
    
   Wil 3 planten zetten, begin met....
   2x think different autoflower 
   1x sweet cheese autoflower
   volle grond lichtjes gemixt met canna terra
   Canna terra professional gebruik ik Ook als potgrond Voor in de potten en Als meststof voor door beide soorten grond gebruik ik de supermix van plagron. (Minimaal aanbevolen Hoeveelheid )
   verder gebruik ik de growbox 100% terra van plagron.
    
    
    
   Deze week het eerste zaadje ontkiemd,(neem telkens 3 dagen tussen het ontkiemen) (fouten met voeding  makkelijker kunnen corrigeren)
    
   foto’s airpots volgen ⏩
    
    
   hier wel vast foto van het plekje waar ik in de volle grond Ga kweken, (THINK DIFFERENT) licht gemixt met canna terra. Grond 60cm diep gemixt en iets losser gemaakt (Veel klei in bodem maar wel lekker losjes (ben Nog niet helemaal klaar maar hier alvast idee hoe ik het ga doen
    
    Leg rondom nog wat koperdraad tegen de slakken en zet een aantal planten in de buurt voor de lieveheersbeestjes 🐞 
    
   komende dagen upload ik meer 🤙🏼
    
   greetzzz

    
    
    
    
 • waterpijp-bong.nl
 • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 80 Guests (See full list)