• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Mr. Green

Bacillus Thuringiensis, doe er je voordeel mee.

Recommended Posts

Kan Bacillus Thuringiensis marihuanaplanten helpen?

Voor iedereen die biologisch marihuana wil kweken, zou Bacillus thuringiensis een nuttige bondgenoot kunnen zijn.

Zoals alle planten is cannabis vatbaar voor invasie door verschillende soorten ongedierte. Enkele van de meest voorkomende zijn:

·         Bladluizen

·         Witte vlieg

·         Spintmijten

·         Schimmelmuggen

·         Schimmels zoals schimmel en meeldauw

Hoewel Bt mogelijk niet effectief is tegen al deze soorten, kan het helpen om sommige plagen onder controle te houden. Bovendien doet het dit zonder de kostbare bloemen van de plant te besmetten.

image.png.a76ef8edcf1415a4688897728233f5ad.png

Bacillus thuringiensis is waarschijnlijk het nuttigst voor buitenkwekers van cannabis. Dit komt omdat buitenplanten vatbaarder zijn voor aantasting door rupsen, een van de soorten waarvoor Bt het meest effectief is.

Voor binnentelers kunnen andere natuurlijke ongediertebestrijdingstechnieken geschikter zijn. We zullen later in dit artikel enkele handige opties bespreken.

Zie ons populaire artikel voor meer informatie over ongedierte door cannabis en hoe je ze kunt bestrijden: 8 manieren om ongedierte te elimineren zonder chemicaliën te gebruiken .

De beste soorten Bacillus Thuringiensis voor het kweken van cannabis

Er zijn veel soorten Bacillus thuringiensis , en het is essentieel om de juiste voor uw tuin te gebruiken. Twee van de meest voorkomende soorten Bt in de landbouw zijn Bacillus thuringiensis kurstaki en Bacillus thuringiensis israelensis .

Bacillus thuringiensis kurstaki is het meest geschikt voor het bestrijden van ongedierte zoals vlinder- en mottenlarven. Het is dodelijk voor verschillende soorten, waaronder:

·         Kool-loopers

·         Zigeunermotten

·         Tentrupsbanden

·         Tomatenhoornwormen

Bacillus thuringiensis israelensis is het beste voor het bestrijden van de larven van bepaalde soorten vliegen, waaronder:

·         Schimmelmuggen

·         Zwarte vlieg

·         Muggen

Een soort Bt die milieubewuste kwekers echter zullen willen vermijden, is Bacillus thuringiensis aizawai . Deze specifieke bacterie is giftig voor honingbijen, een bedreigd maar cruciaal onderdeel van elk ecosysteem.

Hoe Bacillus Thuringiensis te gebruiken voor het kweken van marihuana

Er zijn veel commerciële pesticiden beschikbaar die Bt als ingrediënt bevatten. Ze komen meestal in de vorm van poeders, sprays, pellets of korrels.

Om Bacillus thuringiensis effectief te laten zijn, moet het in het spijsverteringskanaal van de doelsoort terechtkomen. Wanneer het ongedierte de bacteriën opeet, worden de parasporale kristallen geactiveerd in hun ingewanden. Hun spijsverteringssysteem begint dan af te breken, wat leidt tot honger en dood.

Daarom is het noodzakelijk om Bt rechtstreeks op de bladeren van een plant aan te brengen, dus elk ongedierte dat zich daar voedt, zal het pesticide consumeren. Om deze reden zijn sprays en poeders wellicht de beste opties voor cannabistelers.

Deze producten kunnen echter worden weggespoeld in de regen of onder sommige bewateringssystemen . Daarom is het essentieel om Bt-pesticiden toe te passen bij droog weer of je wietplanten te beschermen tegen de regen. Veel plagen worden ook actiever op warme en droge dagen, wat een perfecte gelegenheid biedt om Bt te gebruiken.

Voordat u Bacillus thuringiensis- producten gebruikt, moet u het etiket zorgvuldig lezen en de instructies van de fabrikant volgen voor maximale werkzaamheid en veiligheid.

Bacillus thuringiensis en marihuanaplanten: risico's en voorzorgsmaatregelen

Hoewel Bacillus thuringiensis over het algemeen wordt gezien als een veilig bestrijdingsmiddel voor cannabis, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die u moet overwegen.

Er zijn bijvoorbeeld enkele meldingen dat mensen huid- of oogirritatie ondervonden na contact met Bt.

Daarom is het niet aan te raden om Bt-sprays of -poeders te gebruiken bij winderig weer. Na gebruik moet u uw handen ook grondig wassen. In de instructies van de fabrikant vindt u meer informatie over wat u moet doen als u wordt blootgesteld aan Bacillus thuringiensis .

Een andere overweging is dat Bt zich na verloop van tijd kan ophopen in de bodem . Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat ongedierte resistent wordt tegen de effecten ervan.

Daarom is het misschien het beste om het gebruik van Bacillus thuringiensis te beperken bij het kweken van cannabis. U kunt het aanvullen door een van de onderstaande aanvullende natuurlijke pesticiden te gebruiken.

Bacillus Thuringiensis gebruiken voor cannabis met andere natuurlijke pesticiden

Bacillus thuringiensis is effectief tegen verschillende marihuana-plagen. Het behandelt echter niet elke soort afzonderlijk. Gelukkig is het mogelijk om Bt te combineren met andere biologische bestrijdingsmiddelen. Hier zijn enkele van onze favoriete technieken:

Gunstige insecten

Talrijke roofinsecten voeden zich met veel voorkomende cannabisplagen zoals bladluizen en witte vlieg. Enkele van de meest bekende voorbeelden zijn:

·         Lieveheersbeestjes

·         Bidsprinkhaan

·         Lacewing-larven

Hoewel Bt schadelijk is voor veel soorten ongedierte, lijkt het gelukkig geen nadelige invloed te hebben op deze nuttige insecten. Daarom zou het veilig moeten zijn om deze twee natuurlijke pesticiden samen te gebruiken.

Lees voor meer informatie ons gerelateerde artikel: De beste insecten voor je cannabistuin .

Gezelschapsplanten

Als je je marihuana in de buurt van ongediertebestrijdende planten laat groeien, kan het risico op besmetting en de noodzaak om andere pesticiden te gebruiken worden verminderd. Enkele goede opties om uit te kiezen zijn:

·         Goudsbloemen

·         Dille

·         Venkel

·         Tijm

·         Peterselie

·         Oost-Indische kers

·         Knoflook

·         Uien

De bonus hier is dat veel van dit fantastische keukenkruiden zijn. Je kunt ze gebruiken om voedsel op smaak te brengen of zelfs om heerlijke cannabis edibles te maken.

Bananen schillen

Het toevoegen van bananenschillen aan je aarde kan helpen om ongedierte, zoals bladluizen, af te weren. Ze fungeren ook als een rijke bron van kalium, een essentiële voedingsstof voor het kweken van marihuana .

Pepermuntthee

Pepermuntthee kan enige bescherming bieden tegen verschillende insecten, waaronder mieren. Dit is belangrijk omdat mieren bladluizen 'kweken' om de zoete honingdauw die ze produceren te verzamelen.

Zet gewoon wat pepermuntthee, laat het afkoelen en gebruik het als spray op je wietplanten. Doe dit niet tegelijkertijd met het aanbrengen van Bt, anders loop je het risico de bacteriën weg te wassen.

Azijn

Azijn is een effectieve en natuurlijke manier om echte meeldauw te bestrijden. Combineer een deel witte azijn met drie delen warm water en spuit het mengsel op je planten. Net als bij pepermuntthee, doe dit niet tegelijkertijd met het aanbrengen van Bacillus thuringiensis .

Je kunt het risico op meeldauw en schimmel verder verkleinen door wietplanten op een zonnige plek met goed doorlatende grond te houden.

Laatste gedachten in Bacillus Thuringiensis voor marihuanaplanten

Bacillus thuringiensis is een bacterieel bestrijdingsmiddel en kan nuttig zijn voor biologische marihuanatelers. Het is het meest effectief tegen ongedierte zoals rupsen, zwarte vliegen en larven van schimmelmuggen. Het is echter mogelijk om het te combineren met andere natuurlijke pesticiden om ook andere soorten kwijt te raken.

Breng het rechtstreeks op het gebladerte van uw plant aan voor het beste resultaat en houd uw planten na gebruik droog. Kies voor maximale effectiviteit de juiste soort Bt voor uw specifieke probleem.

Ten slotte, hoewel Bacillus thuringiensis relatief veilig is, moet u het inademen of direct contact met de huid of ogen vermijden. Lees altijd het advies van de fabrikant voordat u Bacillus thuringiensis op uw cannabis gebruikt, en volg eventuele instructies nauwkeurig op.

 

De originele tekst vindt je hier (Engels talig)  https://wayofleaf.com/cannabis/growing/bacillus-thuringiensis-marijuana-plants 

 

1278949587_GroetImageMrGreen.png.8912c076da5457e589392647cbb2c9f8.png

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now