• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
adviesgezocht

Verhoor bij politie, meer dan vijf buitenplanten

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik kweek afentoe buiten in de tuin wietplanten sinds een paar jaar (koopwoning) ...  Gedeeltelijk voor recreatie maar met name medisch. Zal dit later in dit topic nog even toelichten...

 

Nu heb ik dit jaar de fout gemaakt om meer dan vijf planten neer te zetten ... het bekijken van een video over het maken van eigen zaden heeft mij er toe bewogen om wat meer planten neer te zetten dan toegestaan...  Ik verveelde me heel erg door de lockdown en zocht wat dingen om te doen.

 

Laterna blijkt dit een grote fout te zijn geweest .... Door onvoorziene omstandigheden heb ik nieuwe buren gekregen en daar waar mijn vorige buren heel tolerant waren met wat ik in mijn tuin deed hebben de nieuwe buren helaas de politie geinformeerd en deze hebben laatst aangebeld en al mijn planten uit de tuin verwijderd. De voorraad van een jaar eerder die ik nog over had is ook meegenomen.

 

Ik was stilletjes aan het hopen dat ik hier niets meer van zou horen maar helaas heb ik een brief gekregen met een uitnodiging voor verhoor.

 

Is er wellicht iemand die me advies kan geven over dit verhoor op het politiebureau?

 

Ik heb nooit wiet verkocht, mijn doel is altijd geweest om wiet te kweken waarvan ik zelf 100% wist dat het geen coffeeshop wiet was, dus biologisch gekweekt, zonder bestrijdingsmiddelen, het liefste ook niet te sterk, liever wat meer smaak en wat minder thc dan andersom. Vrienden die mij vroegen of ze wat konden hebben of wat wilden kopen heb ik altijd nee gezegd, als mijn eigen voorraad op was moest ik dan weer immers terug naar de coffeeshop, voor veel duurdere wiet waarvan ik niet met zekerheid kon zeggen welke groei- of bestrijdingsmiddelen gebruiikt werden.

 

Als ik wat over had op het einde van het jaar (wat overigens niet zo heel veel voorkwam) gooide ik dit weg in de compostbak. Meestal had ik minder voorraad dan dat ik nodig had op een jaar tijd.

 

Nu moet ik binnenkort langs bij de politie voor verhoor.... kan iemand mij vertellen wat ik kan verwachten en of het verstandig is om hierbij een advocaat in te schakelen?

 

 

Persoonlijk verwacht ik dat ik een boete tegemoet kan zien van 500-1000 euro en eventueel een werkstraf. Ik verwacht geen vrijspraak... dat zou ook niet terecht zijn, ik ben immers schuldig..

 

Een ingewikkeld detail is dat ik op dit moment via een recruitment bureau aan het werk ben bij een netbeheerder (electriciteit) en dat men tevreden over mij is en mij rechtstreeks via de netbeheerder wil inhuren. In hoeverre gaat mij dit hinderen als zij een VOG willen hebben? Wordt er bij de aanvraag van een VOG onderscheid gemaakt dat ik buiten wietplanten heb staan of wordt ik aangemerkt als 'wietkweker' zonder rekening te houden dat ik dit zonder stroom doe en kan ik daardoor een VOG wel vergeten voor het werken bij een stroomleverancier? Ik werk overigens niet rechtstreeks met stroominstallaties maar heb een ondersteunende functie met betrekking tot ICT.

 

Mocht iemand mij hier iets over kunnen vertellen, heel graag ... ik beschouw mezelf niet als crimineel, maar de opvatting van justitie kan wellicht anders zijn in deze ...

 

 

Als toelichting ... mijn gebruik door de week is met name medisch, een pure joint ... en in het weekend wil ik ook wel eens recreatief gebruiken door middel van een vaporizer ... Medisch reden van gebruik is slapeloosheid ... dagen tot soms wel weken met weinig tot geen slaap ... Ik heb van alles geprobeerd, maar het nuttigen van cannabis enkele uren voor het slapen gaan helpen mij goed bij het leegmaken van mijn hoofd en het in slaap vallen.  Ik heb ook slaapmiddelen geprobeerd maar inslapers werken niet en doorslapers laten mij wel slapen, maar tot nachtrust komt het dan niet of nauwelijks ... Nadat ik meerdere keren in de auto op terugweg van mijn werk een korte blackout heb gehad van een of meerdere seconden ben ik op zoek gegaan naar manieren om van mijn slapelooosheid af te komen en ben toen uiteindelijk bij cannabis uitgekomen ...

 

 

Hopelijk kan iemand mij goede adviezen geven over mijn aankomende verhoor bij de politie. Vrijspraak verwacht ik niet, maar als de gevolgen voor mij beperkt blijven (behoud van baan, geen duizenden euro's boete) ben ik jullie eeuwig dankbaar.

 

 

Met vriendelijke groet,

SCI

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

misschien een idee om vandaag een vog aan tevragen ?  ...als je dr problemen van verwacht.....

 

het kan zijn dat de politie ook je hypotheek bank informeert....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn advies is een advocaat in de arm te nemen, want ook de burgemeester kan nog roet in het eten vanwege de wet van Damocles, houdt in dat je de toegang tot je woning voor 3 maanden ontzegt wordt.

Als je medisch gebruikt, zou je ook een recept van je arts moeten hebben.

Sterkte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alhoewel ik niet geloof dat het bij een verhoor zo'n vaart gaat lopen zou ik voor alle zekerheid advies inwinnen bij een advocaat.

Anker & Anker uit Leeuwarden zijn hierin gespecialiseerd.  https://www.ankerenanker.nl

 

Ik ken de wet niet in Nederland maar het lijkt me sterk dat ze je koopwoning kunnen uitzetten.

Het is niet dat er illegaal elektriciteit is afgetapt of dat je hard drugs verhandeld oid.

Het zijn maar plantjes en als je je aan de feiten houdt bij het verhoor dan gaat het wel los lopen denk ik.

 

In elk geval laat gerust weten wat de uitkomst is.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Tune said:

Alhoewel ik niet geloof dat het bij een verhoor zo'n vaart gaat lopen zou ik voor alle zekerheid advies inwinnen bij een advocaat.

Anker & Anker uit Leeuwarden zijn hierin gespecialiseerd.  https://www.ankerenanker.nl

 

Ik ken de wet niet in Nederland maar het lijkt me sterk dat ze je koopwoning kunnen uitzetten.

Het is niet dat er illegaal elektriciteit is afgetapt of dat je hard drugs verhandeld oid.

Het zijn maar plantjes en als je je aan de feiten houdt bij het verhoor dan gaat het wel los lopen denk ik.

 

In elk geval laat gerust weten wat de uitkomst is.

 

 

Wet van Damocles is al geruime tijd toegepast in Nederland in verschillende plaatsen & dit geldt ook voor koopwoningen.Wanneer de burgemeester daar aanleiding inziet, dan kan men overgaan tot sluiting van 3 maanden.Is zelfs al gebeurt bij minder dan 5 planten.In Emmen is zelfs een vrouw met kind die voor medische redenen 5 planten kweekte, 3 maanden haar woning ontzegt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even ingelezen over die wet.

Is inderdaad om zware illegale kwekerijen of om coffeeshops die in overtreding zijn te kunnen sluiten

 

Maar is wel een kanon om een mug dood te kloppen.

Het zal wel zo geen vaart nemen denk ik maar idd het kan zomaar.

Wel triest moesten ze dat doen. Die burgemeester heeft mijn stem bij de volgende verkiezingen  :) 

 

Wat ik al erger vind in deze zaak is dat je nu buren hebt die je verlinkt hebben. En die wonen nog jaren naast je.

Die worden beslist mijn beste vrienden....NOT!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank voor alle reacties ...

 

Een kennis van mij heeft familie die bij de politie werkt. Zij gaven aan alleen naar het verhoor te gaan en daar eerlijk te zijn over mijn bedoelingen, mocht de uitspraak van de officier van justitie ervan uit gaan dat ik hierin niet de waarheid sprak en me onevenredig hard wil straffen kan ik altijd nog de zaak laten voorkomen en dan wel een advocaat in de hand nemen.

 

Ik baal ook enigzins van de situatie met de buren. Het is namelijk familie van het oudere vrouwtje wat er eerst woonde... Van die vrouw kreeg ik elk jaar een bedankbrief toegestuurd... ik liep met haar hondje, deed boodschappen, hield haar tuin bij ... etc. Na haar overlijden is haar zus nog bij mij aan de deur geweest om mij te bedanken voor de goede zorg en dat zij erg op mij gesteld was ... Dat het dan familie is van haar die me uiteindelijk aangeeft is wel heel wrang ... Maar ik ga proberen gewoon normaal te doen tegen de buren het heeft totaal geen zin om problemen te gaan maken ...

 

Wat wel duidelijk is dat ik mijn buiten hobby helaas zal moeten beeindigen, ik verwacht dat ik vanaf nu elk jaar wel een bezoekje zal krijgen, ook al hou ik me aan de gestelde aantallen ...

 

De gemeente waar ik woon heeft geen historie van huisuitzettingen bij buitenplanten ... wel bij huizen die stroom stelen en honderden planten hebben staan ...

 

Als ik zoek naar straffen voor wiet kweken kom ik eigenlijk alleen maar binnensituaties tegen waarbij tussen de 50-100 planten een indicatie van een boete van 1000 euro wordt aangegeven... In de jaren dat ik het doe kom ik bij lange na niet aan de 100 planten dus als het daadwerkelijk een dergelijke boete wordt dan zal ik het accepteren... Op het moment dat het meer gaat worden wil ik het wel juridisch gaan aanvechten ... ik heb geen mens benadeeld, ik heb geen stroom gestolen, ik heb geen brandgevaar veroorzaakt... en ik heb nooit iets verhandeld of maar zelfs weggegeven.

 

Duimen dus en hopen op coulantie ... ik hou jullie op de hoogte ...

 

Nogmaals dank voor alle reacties!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niet te naïef zijn maar direct een advocaat inschakelen. Coulantie kun je bij de overheid vergeten.

Al is het alleen al dat jij straks tegenover 2 man zit en jij alleen. Het is fijn om iemand naast je te hebben

zitten die aan jou kant staat.

 

Leuk dat een kennis iemand heeft die bij de politie werkt. Maar net zoals bij grote organisaties ligt het

er helemaal aan wie je voor je krijgt. Dan geld ook voor een officier van justitie. Je kunt hier alsnog

veel gezeik van krijgen ondanks de kleine aantallen.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Tune said:

Alhoewel ik niet geloof dat het bij een verhoor zo'n vaart gaat lopen zou ik voor alle zekerheid advies inwinnen bij een advocaat.

Anker & Anker uit Leeuwarden zijn hierin gespecialiseerd.  https://www.ankerenanker.nl

 

Ik ken de wet niet in Nederland maar het lijkt me sterk dat ze je koopwoning kunnen uitzetten.

Het is niet dat er illegaal elektriciteit is afgetapt of dat je hard drugs verhandeld oid.

Het zijn maar plantjes en als je je aan de feiten houdt bij het verhoor dan gaat het wel los lopen denk ik.

 

In elk geval laat gerust weten wat de uitkomst is.

 

 

Ze kunnen je zeker wel je koopwoning sluiten voor 3 maanden. Dan kan en gebeurd al bij kleine hoeveelheden.

 

Anker en Anker is echt een waardeloos kantoor. Alleen geintreseerd in high profile media zaken. Waarom denk

je dat die van der Goot Doede verdedigde.

 

Ik kan het weten want ik heb wel eens contact met ze gehad.

 

Niet lullig bedoelt maar ga mensen geen advies geven als je niet weet waar je het over hebt.

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is geen kattenpis tegenwoordig hier in NL, geldt al helemaal, wanneer je in een gemeente woont, die een zero tolerance beleid hanteert.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 13-7-2021 at 21:13, adviesgezocht said:

Hallo,

Is er wellicht iemand die me advies kan geven over dit verhoor op het politiebureau?

 

Ja, je verklaart niets. Punt. Einde verhaal.

 

wel goed kloten, fijn zulke buren...

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, L3dnov said:

Ja, je verklaart niets. Punt. Einde verhaal.

 

wel goed kloten, fijn zulke buren...

 Ik volg dit topic zonder iets toe te voegen, maar zou je dit verder willen uitleggen?

 

Ik snap hem denk ik wel, maar ik zou bang zijn iedereen tegen de haren in te strijken, aan de andere kant, deze mensen willen helemaal niet geaaid worden, ze aaien jou...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, Johnny_the_sec2 said:

Ze kunnen je zeker wel je koopwoning sluiten voor 3 maanden. Dan kan en gebeurd al bij kleine hoeveelheden.

 

Anker en Anker is echt een waardeloos kantoor. Alleen geintreseerd in high profile media zaken. Waarom denk

je dat die van der Goot Doede verdedigde.

 

Ik kan het weten want ik heb wel eens contact met ze gehad.

 

Niet lullig bedoelt maar ga mensen geen advies geven als je niet weet waar je het over hebt.

 

Johnny,

Heb je betere ervaring met andere advocaten? Deel gerust, je weet maar nooit voor wie en wanneer het handig kan zijn.

 

Ken de wetgeving in NL niet...die van België ook niet....anders zou ik advocaat geworden zijn :)

Had topic starter al aangeraden om met een advocaat te spreken.

 

Uit eigen ervaring weet ik dat ze tijdens een verhoring best wel lullig doen en je woorden proberen verdraaien.

Maar als je strikt hun vragen beantwoord dan valt zo'n verhoring wel mee...of bij mij toch.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, kritischemassa said:

 Ik volg dit topic zonder iets toe te voegen, maar zou je dit verder willen uitleggen?

 

Ik snap hem denk ik wel, maar ik zou bang zijn iedereen tegen de haren in te strijken, aan de andere kant, deze mensen willen helemaal niet geaaid worden, ze aaien jou...

 

 

Wat is er verder aan toe te voegen? Je moet gewoon niets verklaren. Jij hebt een zwijgrecht, en niet een spreekplicht. Als twee totale nitwits die terechtstaan om de moord op Derk Wiersum hun mond kunnen houden, dan moet jou dat ook zeker lukken. 
Het is gewoon zelfs ergelijk dat de rechter de verdachten opriep om hun verhaal te doen, zodat ze konden bewijzen onschuldig te zijn. En daar gaat het mis. Als verdachte hoef je helemaal niet aan te tonen dat jij schuldig bent. Het is aan het OM en justitie om aan te tonen dat jij schuldig bent. 

En dus verklaar je niets, geef je nergens antwoord op. Simpel zat. 

 

Neem wel contact op met een advocaat, dat dan weer wel. 

 

Qua strafmaat wordt er gekeken naar mate van professionaliteit. Denk niet omdat je buiten kweekt dat er dan geen sprake van is! De hoeveelheid planten, aanwezigheid van voeding, de wijze waarop er gevoed wordt, telt allemaal mee. En óók met vijf planten ben je al in overtreding, want je mag nul planten hebben. Wel is het zo, dat als je vijf planten of minder hebt waar je vrijwillig afstand van doet, er dan geen rechtsvervolging zal zijn. 

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 14-7-2021 at 10:59, Tune said:

Alhoewel ik niet geloof dat het bij een verhoor zo'n vaart gaat lopen zou ik voor alle zekerheid advies inwinnen bij een advocaat.

Anker & Anker uit Leeuwarden zijn hierin gespecialiseerd.  https://www.ankerenanker.nl

 

Ik ken de wet niet in Nederland maar het lijkt me sterk dat ze je koopwoning kunnen uitzetten.

Het is niet dat er illegaal elektriciteit is afgetapt of dat je hard drugs verhandeld oid.

Het zijn maar plantjes en als je je aan de feiten houdt bij het verhoor dan gaat het wel los lopen denk ik.

 

In elk geval laat gerust weten wat de uitkomst is.

 

 

Ze kunnen je in NL zeker uit je eigen hok gooien als de brave burgervader daar zin in heeft!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 14-7-2021 at 18:07, adviesgezocht said:

 

 

Duimen dus en hopen op coulantie ... ik hou jullie op de hoogte ...

 

Nogmaals dank voor alle reacties!

 

het verhoor is al geweest neem ik aan....?

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laatst online 10 dagen geleden. Ik vrees of hij nog een update komt doen. 

Uiteraard ook heel benieuwd naar de afloop.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now