• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
El Plantos

Genoeg redenen om marihuana te legaliseren, DEEL 1

Recommended Posts

Er is geen plant op de wereld die zo verguisd is als de marihuanaplant. We hebben het over een levend organisme die door de overheden als een illegale substantie wordt aangemerkt. Ook al is er geen enkel bewijs geleverd dat er ook maar iemand ooit is overleden aan een overdosis van marihuana, het in bezit hebben van deze plant blijft in de meeste gevallen illegaal. Het is bewezen dat marihuana vormen van kanker onderdrukt, bloeddrukverlagend werkt, glaucoom bestrijdt, pijnstillend is en zelfs HIV onderdrukt. Het is een anti-oxidant, een ontstekingsremmer en beschermt tegen neuroses. Kunt u nu begrijpen waarom deze plant illegaal is?

Geen enkel onafhankelijk onderzoek heeft marihuana ooit kunnen linken aan psychologische problemen.

Marihuana is een van de geneeskrachtigste planten van deze planeet. Talloze studies en pseudo-wetenschappelijke pogingen zijn ondernomen om aan te tonen dat cannabisgebruik door jeugdigen leidt tot psychologische, sociale en mentale problemen. Volgens een onderzoek waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het medische blad “The Lancet” is er echter geen enkel bewijs gevonden dat marihuana rechtstreeks in verband kan worden gebracht met dit soort problemen.

De hoofdauteur van de studie, Dr. John Macleod van de Universiteit van Birmingham in het Verenigd Koninkrijk, zegt: “Een groot deel van het ‘bewijs’ dat cannabisgebruik wordt geassocieerd met deze problemen kunnen verschillende verklaringen hebben”. Hij verwijst naar factoren, zoals tegenslag in het begin van het leven welke zelf weer kunnen worden geassocieerd met het gebruik van cannabis en psychosociale problemen.

Macleod en zijn team hebben 48 lange termijn onderzoeken gedaan, waarvan er 16 voldeden aan de hoogste kwaliteitsnormen. Onderzocht werd werd of er een mogelijke samenhang was tussen het gebruik van illegale drugs door mensen van 25 jaar of jonger en latere psychische of sociale problemen. De meeste van de drug-specifieke resultaten hadden betrekking op cannabisgebruik.

Ook kan cannabisgebruik niet in verband worden gebracht met gewelddadig of antisociaal gedrag, of met psychische problemen. In een andere studie, uitgevoerd door het King’s College in Londen stelden wetenschappers vast dat er bij af en toe gebruik van cannabis eigenlijk een verbetering optreedt van concentratieniveaus.

Een studie, uitgevoerd door het “American Journal of Epidemiology”, testte de mentale functies en het geheugen van bijna 9000 Britten op de leeftijd van 50 en concludeerde dat degenen die de drugs recentelijk maar ook  tijdens hun 40-er jaren hadden  gebruikt had net zo goed, of zelfs iets beter, op de tests reageerden dan leeftijdsgenoten die nooit drugs hadden gebruikt.

‘Kortom, op populatieniveau lijken de resultaten te suggereren dat in het verleden gebruikte, of het huidigegebruik van cannabis niet geassocieerd kan worden met een verminderd cognitief functioneren in het begin van de middelbare leeftijd“, aldus hoofdonderzoeker dr. Alex Dregan.

Het team van dr. Dregan gebruikte de gegevens van 8992 42-jarigen die deelnamen aan een Britse nationale studie gezondheid, tijdens welke hen werd gevraagd of ze ooit één van de 12 illegale drugs hadden gebruikt.Daarna, op de leeftijd van 50, werden standaard testen van het geheugen, aandacht en andere cognitieve vaardigheden genomen Hieruit bleek dat er geen bewijs was dat de huidige of vroegere drugsgebruikersslechtere mentale prestaties hadden. In feite was het zo dat, als de huidige en vroegere gebruikers werden samengevoegd, hun testscores hoger neigden dan die van de niet gebruikers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this