• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
El Plantos

Limburgse burgemeesters pleiten voor gecertificeerde wiet

Recommended Posts

Limburgse burgemeesters pleiten voor gecertificeerde wiet

Het reguleren van de wietteelt in Limburg heeft vele voordelen. De criminaliteit wordt erdoor teruggedrongen, de overheid kan de gezondheidsaspecten beter controleren en coffeeshops hoeven niet langer wiet uit het criminele circuit te halen. 

Productie gedogen

Dat blijkt uit een donderdag gepresenteerd plan voor het reguleren van wietteelt, dat werd bedacht door drie Limburgse burgemeesters. In dat plan, dat aan minister Ivo Opstelten is voorgelegd, breken de burgemeesters Antoin Scholten van Venlo, Peter Cammaert van Roermond en Paul Depla van Heerlen een lans voor regulering. Volgens Depla kan naast de verkoop van wiet in coffeeshops ook de productie van hennep onder strenge voorwaarden worden gedoogd, en dat valt volgens hem binnen de bestaande wet- en regelgeving. ,,We gaan coffeeshops dan verplichten om voortaan alleen nog wiet te kopen bij gecertificeerde bedrijven'', zei Depla.

Zwart gat

,,Het voordeel is dat de productie kan worden gecontroleerd, het gehalte aan de werkzame stof THC niet te hoog wordt en de coffeeshops niet in een zwart gat hun spullen moeten halen.'' Hij pleitte ervoor met name in Limburg de teelt te reguleren. ,,Er is hier een grote markt, ook vanuit het buitenland. De illegale productie is een groot probleem in buurten en wijken, en brengt veel criminaliteit met zich mee. 

35 procent branden door teelt

Bovendien wordt 35 procent van de branden in Heerlen bijvoorbeeld veroorzaakt door hennepteelt in huis. Als we de toevoer via de achterdeur oplossen en stevig in handen nemen, wordt illegale wietteelt minder aantrekkelijk.

Meerdere plannen

Depla zei te hopen dat minister Opstelten rekening houdt met de bijzondere situatie in Limburg. De komende weken wordt het wietplan besproken door de burgemeesters van de acht Limburgse coffeeshopgemeenten en met de coffeeshops zelf. ,,Die zijn straks immers verplicht tot afname bij een gecertificeerd bedrijf'', zei Depla. Er zijn meerdere plannen ingediend voor het reguleren van wietteelt. Opstelten neemt daarover in december een besluit. Hij heeft overigens al eerder laten weten niets in regulering te zien.

BRON: binnenlandsbestuur.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja goed idee, maar ben alleen bang dat ze een wietje gaan afleveren wat niet aan de eisen vd consument voldoet. En wat voor prijzen gaan ze aan de shops vragen? Wat voor prijzen gaan de shops aan de consument vragen?

In eindhoven hadden ze ook zo'n idee. Maar ben bang dat dit ook weer bij een idee blijft.

Share this post


Link to post
Share on other sites

agja ik zelf kom amper tot nooit in een koffieshop de grootste reden hiervoor is dat ik bang ben bewerkte wiet te kopen.

dat de overheid zelf gaat telen vind ik helemaal niks maar dat wiet gecontroleerd word of het schoon is zou al een hele verbetering zijn.

kweek lekker zelf je wietje dan weetje wat je rookt!

groeten mediwiet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this