• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
karel kweker

Colorado gaat wietgebruik belasten

Recommended Posts

Een jaar nadat handelaars in de Amerikaanse staat Colorado legaal cannabis mogen verkopen, heeft een stemming een belasting van 25 procent op het legaal gebruik ervan goedgekeurd.

‘Voorstel AA’ behelst een accijns van 15 procent op de groothandel van cannabis en een omzetbelasting van 10 procent op de detailverkoop. De opbrengsten ervan zouden gebruikt worden om publieke scholen te financieren, maar ook voor het federale antidrugsbeleid. Colorado hoopt op zo’n 70 miljoen dollar bijkomende inkomsten in 2014.

Een tiental gemeenten uit de staat wil nog verder gaan, en vraagt inwoners om een bijkomende belasting van 2,9 procent goed te keuren. In totaal zou de heffing op cannabis tot 35 procent kunnen oplopen.

‘Strakke handhaving’

Staatssenator Cheri Jahn, die meewerkte aan de nieuwe cannabisrichtlijnen, zegt met het voorstel de federale overheid voor te hebben willen zijn. ‘We hebben strakke statuten uitgewerkt, en zullen straks dus strak kunnen handhaven.’

Groothandelaar LeRoux uit Denver is niet erg blij met de nieuwe heffing. ‘De markt is al over-gereguleerd’, vindt men daar. Volgens LeRoux zullen de hoge belastingen de toeristen afschrikken en inwoners aansporen om eigen cannabis te gaan kweken, ‘of dwingen om naar de zwarte markt te gaan’.

De cannabissteming was maar één van de vele stembiljetten die ingevuld moesten worden. Anderen gingen onder meer over de beperking van olie- en gasboringen en over een aanpassing van de wapenwetgeving.

Gr Karel Kweker

bron : http://www.standaard.be/cnt/dmf20131106_00826380

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this