• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
elmanito

GW Pharmaceuticals : Cannabis op NASDAQ

Recommended Posts

De recente wereldwijde legalisatiegolf heeft GW Pharmaceuticals geen windeieren gelegd. Het aandeel van de op NASDAQ verhandelde farmadochter van Bayer is als een raket omhoog geschoten. Justin Glover, directeur van het Britse farmaceutisch bedrijf, geeft toe dat vorige maand alleen al meer dan 90 miljoen dollar winsten geboekt werden op aandelen[1].

Sativex (598 euro per 4 flesjes a 5.5 ml)

Sativexpack.png

GW Pharma heeft een cannabismedicijn ontwikkeld dat goedkeuring heeft gekregen van de moderne geneeskunde. Sativex (Nabiximols[2]) is verkrijgbaar in meer dan 24 landen[3]. Middels lobbywerk heeft het bedrijf wetswijzigingen kunnen bekomen, waar ze vooral zelf voordeel van heeft. De wetswijzigingen zijn een goede zaak om de medicinale eigenschappen van cannabis te promoten, maar voor GW Pharma dienen ze maar voor één doel, namelijk winst maken. Sativex is immers niet goedkoop. Het is ongeveer 10 keer zo duur als cannabis die op de illegale markt wordt verkocht[4]. Het bedrijf streeft er niet na om cannabis te leveren aan iedereen die het nodig heeft, maar wil vooral haar producten verkopen aan wie er veel geld voor over heeft. Wat er nog het meest stoort is de apolitieke houding van het bedrijf. GW Pharma heeft steeds de andere kant uitgekeken als mensen gearresteerd werden voor cannabisgebruik, en zich nooit in een discussie gemengd, ondanks het toch wel bijzonder gepolitiseerde onderzoek naar medicinale cannabis[5].

Schaamteloze hypocrisie

“De wetten beschermen bedrijfswinsten, terwijl ze alledaagse mensen met een handicap de toegang tot medicatie, die voor hen van vitaal belang is, ontzeggen”, blogt Pippa Bartolotti, voorzitster van de Groene Partij van Wales, waarbij ze wijst op de schaamteloze hypocrisie van de Britse wetgeving omtrent cannabis, "Het is ronduit tegenstrijdig om een groot bedrijf enorme winsten te laten maken uit deze nuttige medicinale plant, als lijders aan epilepsie, MS, kanker en andere pijnlijke aandoeningen strafbaar zijn voor het gebruik ervan[6]".

Als je in het Verenigd Koninkrijk je eigen medicinale cannabis teelt, kan je geconfronteerd worden met een gevangenisstraf die wel eens het dubbele kan bedragen van die voor pedofielen en pedoseksuelen[7]. Op verkopen, produceren en vervoeren, staat namelijk ​​een maximale gevangenis straf van veertien jaar. Ter vergelijking: de maximale straf voor poging tot geslachtsgemeenschap met een meisje jonger dan 13 is zeven jaar. Nochtans tonen wetenschappers aan dat cannabis minder schadelijk is dan alcohol[8]; iets wat president Obama onlangs nog heeft toegegeven[9].

Het is wraakroepend dat politici wetten steunen waarbij mensen worden gecriminaliseerd, worden verhinderd om een ​​betere baan te krijgen en zelfs beperkt worden in hun reismogelijkheden, omdat ze in het bezit werden getroffen met enkele grammen cannabis, terwijl diezelfde politici instemmen met wetswijzigingen waardoor een commerciële firma zoals GW Pharma legaal kan beschikken over twee geheime cannabis groeifaciliteiten, met een geschatte productie van 20 ton cannabis van ongeveer 30.000 planten per jaar[10].

Wietolie met een pepermuntsmaakje

Om Sativex te produceren worden de planten bij het oogsten in stukken gehakt, waarna er een tinctuur van gemaakt wordt, te vergelijken met Rick Simpson's olie[11] of huisgemaakte wietolie[12]. GW Pharma voegt er een pepermuntsmaakje aan toe en met wat CO² wordt het in een mondspray verpakt en gepatenteerd[13]. Sativex is een omstreden medicijn dat wordt gebruikt in de behandeling van MS en pijnbestrijding bij kanker. Verschillende mensen hebben reeds getuigt dat een mondspray niet beter werkt dan het gewoon innemen van druppels cannabisolie op de tong of in zalfpreparaten via de huid[14].

Paard van Troje

Sativex is het Paard van Troje, waarmee de farmareuzen de cannabismarkt inpalmen, ten nadele van iedereen die zelf of in groepsverband, zijn eigen medicinale cannabis wil kweken. Zo weigerde de Amerikaanse drugtsaar Andrea Barthwell, gebruikers het democratisch recht op medische marihuana, terwijl ze Sativex wel genegen is : “elk prescriptief geneesmiddel moet afhangen van jaren van zorgvuldig wetenschappelijk onderzoek, niet van grillen bij de stembus door personen, die de kwalificaties om dergelijke beslissingen te nemen, missen.[15]

Het is bijzonder wrang te moeten vaststellen dat Sativex in april 2013 door het Britse Home Office verplaatst werd van schedule 1 naar schedule 4 van de ‘Misuse of Drugs Act’[16]. Volgens de ‘Adviesraad voor Drugsmisbruik’ (ACMD) heeft Sativex een laag potentieel voor misbruik. Daarentegen blijven natuurlijke cannabis en zelfgemaakte tincturen gecatalogiseerd onder schedule 1, samen met verboden producten zoals heroïne, cocaïne en crack : gevaarlijk, met een ernstig risico op verslaving en zonder enig medisch nut[17].

De natuur als apotheek

Het gebruik van cannabis als medicinale plant hoort eigenlijk thuis in de kruidengeneeskunde of fytotherapie. Cannabis bevat meer dan 460 inhoudstoffen, waarvan minstens 80 cannabinoïden met elk hun specifieke eigenschap[18]. Bovendien bestaan er duizenden verschillende variëteiten cannabis met elk hun eigen uitwerking op lichaam en geest[19]. Zij vormen als het ware een apotheek op zich.

De wet zou beter een onderscheid maken tussen kleine hobbytelers en criminele poenpakkers. Een beperking in het aantal planten of een beperking in oppervlakte of wattage bij de teelt onder kunstlicht, zou hierbij een leidraad kunnen zijn. Gebruikers zouden op die manier hun bevindingen kunnen uitwisselen via fora of sociale media. Cannabis is een volkmedicijn en de kennis wordt het best verspreid als ze onderuit van de gebruikers zelf komt. Mensen zouden kunnen samenkomen voor zaad- of stekkenruil of zich verenigen in Cannabis Social Clubs[20]. De plant is relatief makkelijk te telen. Patiënten zijn vaak lang op zoek naar die cannabisvariëteit waar zij het meest mee geholpen zijn. Met het uitwisselen van bevindingen van gebruikers zouden patiënten en telers veel sneller hun weg kunnen vinden in het medicinale cannabisbos.

http://www.dewereldmorgen.be/blogs/marccuyvers/2014/02/05/gw-pharmaceuticals-cannabis-op-nasdaq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze slaan er al een slaatje uit, wat een prijzen!

Zal alleen nog maar erger worden ben ik bang voor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien daarom dat Brezhnev zo bezig om zijn kop in het zand te steken & dat veel leden van de Volk Val Dood partij aandelen hebben in dit bedrijf.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.express.co.uk/finance/city/458185/GW-Pharmaceuticals-to-take-on-childhood-epilepsy

GW Pharmaceuticals to take on childhood epilepsy

GW PHARMACEUTICALS, the British drug company that makes medicines from cannabis extract, talked up prospects for developing a treatment for childhood epilepsy after a healthy 44 per cent jump in quarterly revenue.

Published: Thu, February 6, 2014

0

Comments

woman-holding-medication-458185.jpgRevenue at GW Pharmaceuticals are looking into targeting childhood epilepsy [GETTY]

The firm, which is licensed by the UK Home Office to work with a range of controlled drugs for medical research purposes, recently raised net proceeds of £57.1million from Wall Street investors to advance its epilepsy programme and lead product candidate Epidiolex.

Treatment data from the first 50 patients are expected in mid-2014. GW also flagged forthcoming results for its oral spray Sativex for the treatment of cancer pain.

GW increased revenue over the three months to December 31 to £7.5million compared with £5.2million the previous year. It posted a net loss after tax of £2.8million compared with a £2.1million profit last time.

Chief executive Justin Gover said: “We believe Epidiolex has the potential to meet needs in the treatment of childhood epilepsy syndromes. With the funds raised we can accelerate this development while retaining global commercial rights.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now